Multiplikační akce se 3 workshopy v Praze, Česká republika

První akce pod názvem „Dechem a pohybem proti stresu“, kterou pořádala organizace Youth Included, se uskutečnila 28. srpna v centru Atma a představila projekt COPE, jeho cíle, výstupy včetně online kurzu COPE o arteterapii a školení a vzdělávání.
aktivit, do kterých se zapojili pracovníci s mládeží, školitelé a mladí lidé se zaměřením na znevýhodněnou mládež. Proběhla diskuse s odborníky o tom, jak se vypořádat se stresem a úzkostí způsobenou migrací a útěkem. Akce byla otevřená pro všechny a sešlo se na ní 15 účastníků, což vytvořilo příjemné a bezpečné prostředí. Akce trvala dvě hodiny a skládala se z teoretické i praktické části. Byly představeny metody zvládání chronického stresu prostřednictvím fyzických cvičení, dechových praktik a technik hluboké relaxace. Účastníci získali znalosti o tom, jak používat techniky aktivního zvládání stresu v každodenním životě.

Picture1
Picture3

Druhá akce s názvem „Mandala – Arteterapie pro relaxaci“, kterou pořádala organizace Youth Included, se uskutečnila v jazykové škole LEXIS a představila projekt COPE, jeho cíle, výstupy včetně online kurzu COPE o arteterapii a také školení a vzdělávací aktivity, do kterých se zapojili pracovníci s mládeží, školitelé a mladí lidé se zaměřením na znevýhodněnou mládež. Účastníkům poskytla příležitost prozkoumat svůj vnitřní svět a emoce prostřednictvím tvorby mandal, jedinečných kreseb, které pomáhají prohloubit sebeuvědomění a podporují relaxaci. Akce byla otevřená všem a sešlo se na ní 15 účastníků, kteří se v srdečné a podpůrné atmosféře mohli zapojit do tvůrčího vyjádření pomocí barev a štětců. Účastníci odcházeli z workshopu s hlubším pochopením toho, jak používat umění jako terapeutický nástroj ke zvládání stresu a posílení sebeuvědomění. Vyzkoušeli si relaxační účinky tvorby mandal a získali praktické dovednosti, jak v této praxi pokračovat v každodenním životě.

Picture4
Picture6
Picture5

Třetí akce s názvem „Zkoumání emocí prostřednictvím arteterapie s pomačkaným papírem“, kterou pořádala organizace Youth Included, se uskutečnila v jazykové škole LEXIS a představila projekt COPE, jeho cíle, výstupy včetně online kurzu COPE o arteterapii a také školení a vzdělávací aktivity, do kterých se zapojili pracovníci s mládeží, školitelé a mladí lidé se zaměřením na znevýhodněnou mládež. Jednalo se o jedinečnou akci určenou pro účastníky ve věku od 16 let, jejímž cílem bylo prozkoumat jejich emoce pomocí netradiční, ale účinné techniky zahrnující zmačkaný papír. Sezení povzbudilo účastníky k tomu, aby pochopili, jak se napětí odráží v jejich životě, a naučili se ho zvládat. Účastníci kreslili tužkami a zároveň se naladili na své pocity a učili se je uvolňovat v příjemném a podpůrném prostředí. Účastníci odcházeli ze semináře s lepším pochopením toho, jak používat umění jako terapeutický nástroj ke zkoumání a uvolňování emocí. Vyzkoušeli si účinnost techniky zmačkaného papíru při zvládání stresu a emočního napětí a získali nový pohled na svůj emoční stav.

Picture8
dcdscds
Přejít nahoru